Ervaringen

We hebben genoten van jullie gastvrijheid en openheid, en nemen een paar schatten mee naar huis:
het voornemen om weer gekwetstheid te mogen uiten, zonder dat iemand van ons zich daardoor slecht of gepusht hoeft te voelen, de aanvaarding van een rouwproces het vertrouwen dat er na (en reeds in) de ‘dofheid’ sporen van een nieuwe manier van liefdesrelatie zitten.
Het deed mijn man ook erg veel deugd om Ruud dingen te horen zeggen die hij zo herkende.
Net zoals het mij deugd deed om iemand te horen die mijn gevoelens helemaal herkende. K.

Ik wil je bedanken voor alle gesprekken die we hebben gehad en je hulp en gebed. Die zijn allemaal heel waardevol geweest voor mij, ook je fijngevoeligheid. Dat heeft je ook tot een voorbeeld voor mij gemaakt in hoe je met je hooggevoeligheid kan omgaan en tot zegen kan zijn. Ik heb van je veel geleerd en ben dankbaar dat God me precies bij jou had gebracht. Ik wens je heel veel zegen toe, ook voor je familie en jouw bedieningen. L.

Dank je wel dat je een poosje met mij ‘op weg’ wilde gaan. Je hebt mij door middel van gesprekken inzicht geboden in een aantal processen en mij geholpen om verder te kunnen. Daarbij waren de massages van grote betekenis. Ze gaven de broodnodige rust in mijn lijf waardoor ook mijn hoofd weer verder kon! Het is een zegen om te weten dat jouw werk gedragen wordt door gebeden! Voor jezelf wens ik je veel werkplezier toe, kracht in alle dingen, humor en wijsheid. Moge God je blijven zegenen,
liefs J.

Toen ik bij Anja kwam was ik een vrouw met een dikke muur om haar heen. Alleen begonnen zich gaten te vertonen en die zorgden voor een stroom van emoties waar ik geen weg mee wist. Vanaf mijn jeugd heb ik veel mensen in mijn omgeving met een vorm van autisme (vader, zus(sen), man en kind) waar ik, voordat ik bij Anja kwam, mee om kon gaan door een muur om mij heen te bouwen.

Eigenlijk al vanaf het begin voelde het als een warm bad om bij Anja te zijn. Bij haar leerde ik mijn muur af te breken, om te gaan met de stroom emoties die dat met zich mee bracht. Maar wat ik bovenal door de hulp en aanmoediging van Anja heb mogen ervaren: thuis komen bij Vader en daardoor thuis komen bij mezelf. In plaats van me niet veel waard te voelen heb ik leren ervaren dat ik in Gods ogen zijn Zoon waard ben! En de kracht die diep in mij verborgen zat, kwam (weer) tevoorschijn.

Wat ik ooit van Nelson Mandela las, was op mij van toepassing.

Our deepest fear is not that we are inadequate
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure
It’s our light, not our darkness that most frightens us.
We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented and fabulous?
Actually who are we not to be?
You are a child of God.
Your playing small doesn’t serve the world.
There’s nothing enlightening about shrinking
So that other people won’t feel insecure around you.
We are born to make manifest the glory of God that is within us.
It’s not just in some of us, it’s in everyone.
And as we let our light shine, we unconsciously
Give other people the permission to do the same.

Ik was ten diepste niet bang voor mijn inadequaat zijn, maar voor mijn kracht. Omdat Anja geloofde in mijn talent heb ik ontdekt dat ik deze mag ontplooien en mag schitteren en schijnen voor anderen.

Mijn situatie is niet veranderd, maar ik heb geleerd dat ik er ook mag zijn…en doordat ik mijzelf heb gevonden kan ik ook juist beter uitdelen aan anderen om mij heen. H.F.

Anja, Dank je wel voor je luisterend oor, je begrip, je adviezen én de liefdevolle massages! Vond het bijzonder je te leren kennen. Ik heb bewondering voor je. Nu ik weer op eigen kracht verder kan, wil ik je het allerbeste wensen met alles en allen. Liefs, J.A.

Na in meerdere richtingen therapieën te hebben gehad kwam ik bij jou terecht. Het meest waardevolle voelde het dat ik voor het eerst na een hele lange moeilijke periode me gezien en begrepen voelde. Dat de pijn die ik in mijn relatie voelde herkenbaar bleek. De combinatie van massage en coaching heelde mij steeds weer en laadde me een beetje op om verder te kunnen. B.

Bij jou was het altijd oké, we voelden ons beiden respectvol behandeld. Het is het begin geweest van waar we nu zijn, op weg naar elkaar. B & M

In een tijd vol stress en onrust in mijn lijf, door een veel te hard werkende schildklier, kwam ik bij Anja terecht om daar wat te kunnen ontspannen door middel van ontspanningsmassage. Ik vond het vanaf het begin heel prettig bij haar. Ze neemt altijd eerst rustig de tijd om te vragen hoe het met me gaat. Tijdens de massage kan ik me volledig overgeven en even helemaal tot rust komen. Ik voel me veilig en kan mezelf zijn. Het waren in een heftige tijd heel waardevolle momenten van rust en ontspanning. Nu gaat het weer een stuk beter, maar ik gun mezelf nog steeds af en toe zo’n heerlijke massage! Bedankt Anja! F.

Het is heel verrijkend en rustgevend om te weten, dat er mensen en therapeuten zijn, zoals Anja Trapman. Er is een groot verschil nl. met de tijd, voor ik haar kende, een paar jaar geleden, en nu. Met het bekend worden van de diagnose destijds, van mijn man, betreft Asperger, viel er wel veel op zijn plaats, wat voorheen niet goed te begrijpen was, betreft moeiten en pijnen in de relatie. Dat luchtte wel enigszins op, maar toen werd het toch weer eenzaam, omdat de omgeving er niet veel meekon. Zo kon je weer.., niet uit de voeten, met dit proces, van thuiskomen en erkenning.
Wat boeken en een enkele lotgenoot, was al heel wat, maar nooit zo helpend als de gesprekken, die ik met Anja heb kunnen voeren. Zij zelf als ervaringsdeskundige, wat je heel dicht bij elkaar brengt, haar wijsheid en vermogen, heel alert te luisteren, is een balsem voor de vermoeid geraakte ziel en zintuigen. Het weer willen begrijpen opnieuw en weer op weg willen gaan samen, met je partner, wordt heel loyaal benaderd. Er was plaats ook voor humor en in alle openheid, kon alles worden besproken. Die ruimte ervaar ik als heel speciaal, want zo’n veiligheid, vindt ik verder alleen maar bij God, in alle vertrouwen.. Wat een Zegen, dat Hij zo door mensen kan werken.
Dit is iets, om heel dankbaar voor te zijn, en ik hoop nog lang, van haar goede raad en steun te kunnen genieten! C.